Tröjprojektet.

Jajamen, det händer lite grejer på den fronten. :)

image18

Så roligt att sticka randat, för då ser man mycket tydligare att stycket växer. :) Den mörkgröna randen som är påbörjad längst upp är den sista innan det är dags att börja avmaska och ta ihop för ärmarna.
Och färgerna vart mycket snyggare än vad jag hade kunnat ana. Att det kunde bli snyggt hade jag ju självklart tänkt, men inte att det skulle bli SÅHÄR snyggt!

Stycket är bredare än vad det ser ut, men det är för att det krullar ihop sig lite på sidorna. Dags att återgå till stickningen kanske? :) Nej just det..... Jag skulle ju diska... :(

Garnshopping!

Jajamen! Garnshopping blir det idag! :D
Idag ska det inhandlas garn till tröjan som jag har längtat i flera veckor till att få sätta igång med.
Jag har nästan helt bestämt mig för vilka färger jag ska ha. Tänkte mig en mörkgrön grund, med ränder i en ljusare grön nyans, samt en liten färgklick av rosa kanske..? :)
Men vem vet, det kanske ändras så fort jag kommer till butiken. Man vet ju inte vilka färger dom har inne heller, men jag hoppas på att dom har färgerna jag har tänkt mig. Tror nämligen att det kan bli riktigt snyggt. ;)
Längtar längtar! Inte långt borta nu!
Jag kommer försöka att komma ihåg att lägga ut bilder allt eftersom projektet framskrider, så gott jag kan. Ska försöka ta en before-shot på nystanen också. ;)


One down...

...one to go.
En socka klar alltså. :) Stickade klart den nu på förmiddagen på min lediga dag.
Som synes på bilderna så är skaftet på den andra nästan klart också, så nu är det inte långt kvar, innan de kan invigas av sin mottagare. :P

Har funderat fram och tillbaka på vilka färger jag ska ha på tröjan, som nog blir nästa projekt (eventuellt i alla fall, då jag har fått ett till par jaktsockar att sticka till svärfar. ;)).
Svart, rött, grönt, grått?! Vet inte vilka färger jag ska välja. Jättesvårt ju.. Man vill ju att det ska bli bra, även om det är första försöket. :)
Hmm... Får nog fundera vidare ett tag till. har ju lagt upp en bild på mönstret här på bloggen i ett tidigare inlägg och tar gärna emot tips. ;)

Födelsedagsprojektet.

Framåt går det, och det är ju så roligt och rogivande. :)

Fast det är inte en så stor överraskning längre, som jag hade hoppats att det skulle bli. Är lite osäker på storlekarna i mönstret. Fick göra för 12 år till mig själv. Nu har ju jag ganska små fötter så det var kanske inte så konstigt men i alla fall.. :) Så jag kände att jag var tvungen att ringa och fråga om lite mått, så jag fick mått på hur lång fot han har och på hur långt han har från häl till knävecket. Ja, det ska ju då bli jaktsockar till lilla pappa. :)
Och när jag hade fått måtten så frågade han: "Vilken färg blir dom då?"
Men det avslöjade jag inte! Ett litet överraskningsmoment kan väl ändå få finnas kvar. (Bara hoppas att han inte läser det här.. Men det är nog inte så stor risk, han brukar glömma bort sig.. ;))

Fort framåt går det också.



Vi var till Örnsköldsvik i helgen och dansade, och jag hade då veckan innan stickat hela skaftet och hälsteget på första sockan, men ville slippa sitta med mönstret i bilen, så därför började jag på andra sockan samtidigt.
Som blir jättefina! Bilderna gör inte färgerna rättvisa. Dom är mycket brunare än vad dom ser ut.

Så nu blir det till att förflytta sig till soffan och sticka vidare litegrann innan sambon kommer hem och det är dags att laga middag. :)

RSS 2.0